Manueletherapie

Wat is manueletherapie?

Een manueeltherapeut heeft extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam,  in het bijzonder van de wervelkolom en perifere gewrichten.

De manueeltherapeut is in staat om de gezondheidsstatus van de patiënt in relatie te brengen met de hulpvraag/klachten van de patiënt en kan vervolgens een goede inschatting maken van de effectiviteit, intensiteit en prognose van een eventuele behandeling.

Manuele therapie is niet altijd een oplossing opzichzelfstaand. Regelmatig wordt de samenwerking gezocht met andere specialisaties in de fysiotherapie, bijvoorbeeld sportfysiotherapie en bekkenfysiotherapie.

Welke klachten kan een manueeltherapeut behandelen?

arrow

Stoornissen en aandoeningen van de Nek

arrow

Stoornissen en aandoeningen van de Rug

arrow

Stoornissen en aandoeningen van de Gewrichten

arrow

Stoornissen en aandoeningen van de armen en benen

Wat doen onze manuele therapeuten?

Bij manuele therapie worden verschillende technieken gebruikt. De technieken richten zich op pijnvermindering en functieverbetering van het bewegingsapparaat. Hierbij worden niet alleen gewrichten behandeld. Verbetering van beweeggedrag en functie van zenuwen en spieren zijn ook behandeldoelen.

 

Een andere relevante toepassing tijdens uw behandeling is advies over herstelprocessen en herstel belemmerende en bevorderende factoren in relatie tot uw klacht. Denk hierbij aan uw werk, sport, medicijngebruik, leefstijl, leeftijd en eventuele beïnvloedende aandoeningen.

Manueeltherapeuten

Beweeg over een van onze medewerkers om contact op te nemen

Herman


Fysiotherapie / Manueeltherapie / Praktijkhouder

FYSIOTHERAPIE VAN DER VLIET

Actief in

Brakel

Zuilichem

Aalst

Poederoijen

Nederhemert

Nieuwaal

Gameren

Kerkwijk

Ammerzoden

Bruchem

Zaltbommel