Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie??

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op zowel het curatieve deel als preventieve deel binnen de beweegzorg. Dit kan op elk niveau; van amateur tot topsporter. De klacht kan zowel acuut als langzaam ontstaan zijn.

Naast het behandelen van klachten kan er met de sportfysiotherapeut ook gekeken worden of er nog verbetering kan plaatsvinden in het bewegen binnen het sporten.

De sportfysiotherapeut kan ook helpen bij het opstarten van sport of bewegen. Dit geldt voor zowel mensen zonder medische achtergrond als met medische achtergrond zoals hart- en vaatziekte, diabetes of na operatie.

Welke klachten kan een sportfysiotherapeut behandelen?

arrow

Sportblessures

arrow

Bewegingsafhankelijke klachten

arrow

Revalidatie na operatie

arrow

Advies en training voor een operatie

arrow

Beweegadvies (zowel medisch als niet medisch)

arrow

Blessurepreventie

arrow

Verbetering sportprestaties

Wat doet onze sportfysiotherapeut?

Na een intakegesprek en evt. het afnemen van testen of lichamelijk onderzoek, stelt de sportfysiotherapeut afhankelijk van uw klacht en hulpvraag , een behandelplan met u op. Hierbij wordt gekeken naar de meest effectieve manier van klachtenreductie middels fysieke behandelopties en (sportgerichte) oefentherapie.

 

Bij het verbeteren van sportprestaties wordt gekeken naar wat er binnen de sport lichamelijk nodig is en of hierbinnen nog plaats is voor verbetering. Er wordt uitgegaan van de 5 grondmotorische eigenschappen: kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coƶrdinatie en snelheid (KLUCS).

 

Voor het opstarten van sport en bewegen zal de sportfysiotherapeut advies geven wat voor u de beste activiteit is en hoe deze activiteit op te pakken.

 

De sportfysiotherapeut wordt regelmatig ingezet als onderdeel van het Chronische Zorgnet. Met name bij de patiĆ«ntenpopulatie met hartfalen. Stef Muskens is onderdeel van hartfalen netwerk ‘s-Hertogenbosch e.o. https://www.hartfalenfysiotherapie.nl/

Onze sportfysiotherapeut

Beweeg over een van onze medewerkers om contact op te nemen

Tim


Fysiotherapie / Sportkundige / Revalidatie

Stef


Fysiotherapie / Sportfysiotherapie / Hartrevalidatie

FYSIOTHERAPIE VAN DER VLIET

Actief in

Brakel

Zuilichem

Aalst

Poederoijen

Nederhemert

Nieuwaal

Gameren

Kerkwijk

Ammerzoden

Bruchem

Zaltbommel