Kinderfysiotherapie

Wat is kinderfysiotherapie?

Spelenderwijs leren bewegen! Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dit goed, maar soms ontstaan er problemen.

Sommige kinderen hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid aan te leren. Andere kinderen moeten leren met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk te bewegen. Een kinderfysiotherapeut kan dan helpen.

Kinderfysiotherapeuten hebben zich binnen de fysiotherapie gespecialiseerd en extra kennis verworven over (de ontwikkeling van) het bewegend functioneren van kinderen. De kinderfysiotherapeut is dan ook de specialist in het bewegend functioneren van kinderen en jongeren.

Welke klachten kan een kinderfysiotherapeut behandelen?

arrow

Problemen t.g.v. prematuriteit / dysmaturiteit

arrow

Voorkeurshouding, schedelafplatting

arrow

Afwijkende spierspanning

arrow

Afwijkende motoriek

arrow

Houdingsproblematiek

arrow

Inspanningsproblematiek, vermoeidheidsklachten

arrow

Ademhalingsproblematiek (bijv. astma of hyperventilatie)

arrow

Pijnklachten, spanningsklachten

arrow

Medische aandoeningen

Wat doen onze kinderfysiotherapeuten?

De kinderfysiotherapeut brengt samen met ouders en kind de hulpvraag duidelijk in beeld, gevolgd door een lichamelijk onderzoek. Middels gestandaardiseerde testen krijgt de kinderfysiotherapeut een volledig beeld van het motorisch niveau.

 

Ook kunnen er soms aanvullende testen worden afgenomen, bijvoorbeeld voor spierkracht of uithoudingsvermogen. De kinderfysiotherapeut bespreekt de bevindingen en stelt samen met kind en ouders een behandelplan op. Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen wordt soms informatie ingewonnen bij de leerkracht, kinderarts of andere behandelaars.

 

De behandeling bestaat uit oefen- of bewegingstherapie waarbij gebruik gemaakt wordt van divers spelmateriaal in een uitdagende omgeving. Indien nodig vindt de behandeling aan huis plaats (bijv. bij zuigelingen of kinderen die door hun aandoening niet in staat zijn om naar de praktijk te komen).

Kinderfysiotherapeuten

Beweeg over een van onze medewerkers om contact op te nemen

Adrien


Kinderfysiotherapie / Praktijkhouder

Marissa


Fysiotherapie / Kinderfysiotherapie

FYSIOTHERAPIE VAN DER VLIET

Actief in

Brakel

Zuilichem

Aalst

Poederoijen

Nederhemert

Nieuwaal

Gameren

Kerkwijk

Ammerzoden

Bruchem

Zaltbommel