1992

Op 2 januari 1992 opende Fysiotherapie van der Vliet haar deuren in Bruchem. Otto van der Vliet was de eigenaar van deze eenmanspraktijk aan huis die hij startte samen met zijn vrouw. Doelstelling destijds was een praktijk waar persoonlijke aandacht en het leveren van goede fysiotherapeutische zorg centraal stond. Al snel wisten cliënten de weg naar deze praktijk te vinden en was de aanstelling van een 2e fysiotherapeut nodig.

2014

In 2014 werd er een dependance geopend op de Brede School de Schakel te Ammerzoden. Op deze locatie is de praktijk actief als dienstverlener voor de specialisaties kinderfysiotherapie en handrevalidatie.

2007

Op 2 januari 2007 werd er een 2e locatie geopend binnen het Gezondheidscentrum te Brakel. Het team was ondertussen uitgebreid naar 5 therapeuten, waardoor de ruimte in Bruchem niet meer voldeed aan de nieuwe eisen die gesteld werden aan praktijken. Met de 2e locatie had de praktijk ook de mogelijkheid om medische fitness aan te bieden en een oefenzaal waar cliënten goed konden revalideren.

2017

De praktijk bestaat 25 jaar. In de afgelopen jaren werd het team uitgebreid naar 8 therapeuten. Samen werken we aan kwaliteit en aandacht voor onze cliënten. Het was een jaar van nieuwe uitdagingen, zoals het openen van een nieuwe locatie in Bruchem (1 november 2017) en het voeren van de nieuw specialismen, bekkenfysiotherapie, sportfysiotherapie en cesartherapie.

2010

In 2010 werd besloten om de praktijk aan huis in Bruchem te sluiten en alle fysiotherapeutische zorg aan te bieden vanuit Brakel. Voor fysiotherapie aan huis bleef de praktijk actief in de gehele West-Bommelerwaard.

2017

Het jaar werd overschaduwd door het grote verlies van de grondlegger van onze praktijk. Otto van der Vliet overleed zeer onverwachts op 25 juli 2017 in de leeftijd van 60 jaar. De praktijk zal voortgezet worden door zijn vrouw Anneke van der Vliet, dochter Adrien van Selm – van der Vliet en zijn zoon Herman van der Vliet. Samen met alle medewerkers zal Fysiotherapie van der Vliet er aan blijven werken om de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg, binnen de Bommelerwaard, te blijven waarborgen. Het kenmerk van de werkwijze van Otto was: 'Luisteren naar, overleggen met en kwaliteit bieden aan alle cliënten klein of groot die de praktijk nu en in de toekomst blijven bezoeken.'